Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, en morceaux, et 1 noix pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 160 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 2 citrons jaunes, le zeste et le jus
- 1 citron vert, le zeste et le jus (25 g de jus environ)
- 50 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2221 kJ / 530 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé au chocolat et aux fraises
3h 15min
Cake au citron
1h 50min
Cake à la vanille
1j
Cake au chocolat
1j 25 menit
Cake au citron vert
1j
Cake marbré chocolat-pistache
1j 30 menit
Cake pistache et fleur d'oranger
1j
Cake au citron vert
1j
Cake au citron et au pavot
50 menit
Cake pomme et cannelle
55 Min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1j 20 menit
Cake aux pommes
1j