Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange

Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange

4.2 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

La pâte à galettes
  • 165 g de farine de sarrasin
  • 380 g d'eau
  • ½ c. à café rase de sel
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 c. à soupe d'huile neutre
  • 3 c. à soupe de miel
  • 30 g de beurre demi-sel coupé en dés
Les fruits secs
  • 100 g de fruits secs variés (noix de pécan, pistaches, noisettes, amandes effilées)
  • 3 c. à soupe bombées de sucre en poudre
La chantilly à l'orange
  • 200 g de crème liquide entière bien froide
  • 2 c. à soupe bombées de mascarpone
  • 30 g de sucre en poudre
  • le zeste d'une orange non traitée
  • sucre glace

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 3027 kJ / 725 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...