Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange

Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange

4.1 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

La pâte à galettes
  • de farine de sarrasin
    165 g
  • d'eau
    380 g
  • de sel
    ½ c. à café rase
  • jaune d'œuf
    1
  • d'huile neutre
    1 c. à soupe
  • de miel
    3 c. à soupe
  • de beurre demi-sel coupé en dés
    30 g
Les fruits secs
  • de fruits secs variés (noix de pécan, pistaches, noisettes, amandes effilées)
    100 g
  • de sucre en poudre
    3 c. à soupe bombées
La chantilly à l'orange
  • de crème liquide entière bien froide
    200 g
  • de mascarpone
    2 c. à soupe bombées
  • de sucre en poudre
    30 g
  • le zeste d'une orange non traitée
  • sucre glace

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 725 kcal / 3027 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...