Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 80 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 70 g de beurre, coupé en morceaux
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1988.5 kJ / 478.5 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10 godz.
New York roll à la pistache
1 godz. 30 min
Beurre beldi au zaatar
10 min
Choux chocolat-réglisse
4 Std.
Choux au thé matcha, cœur fruit de la Passion
2 Std. 55 Min
Bouchée croquante à l'abricot
24 Std. 55 Min
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1 godz. 20 min
Sauce aillée à la menthe
20min
Eclairs à la pistache
4 godz. 30 min
Passion curd
1 godz. 10 min
Financiers pralinés
35min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 godz.