Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 240 g de beurre, en morceaux et un peu pour le moule
- 240 g de sucre en poudre
- 4 oranges non traitées, zestes et jus
- 4 œufs
- 240 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le sirop
- 25 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Gâteau tout citron
55min
Gâteau à l'orange
1h
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Cake aux poires très épicé
1h 10min
Cake à la noix de coco
55min
Tarte sucrée du Berry
1h
Cake gourmand à l'amande
3 Std. 40 Min
Gâteau aux fruits
55min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40 min