Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®

Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®

4.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
25 pièces

Składniki

Les moelleux
  • 150 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour les moules
  • farine pour les moules
  • 100 g poudre d'amande
  • 160 g de sucre glace
  • 50 g de fécule de maïs
  • 5 blancs d'œufs
La crème mascarpone au Grand Marnier®
  • 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 100 g de mascarpone très froid
  • 15 g de Grand Marnier®
  • 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
Le dressage
  • 200 g de figues fraîches coupées en quartiers

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 18.3 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 740.8 kJ / 178.4 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...