Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®

Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®

4.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
25 pièces

Składniki

Les moelleux
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour les moules
    150 g
  • farine pour les moules
  • de poudre d'amande
    100 g
  • de sucre glace
    160 g
  • de fécule de maïs
    50 g
  • blancs d'œufs
    5
La crème mascarpone au Grand Marnier®
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    300 g
  • de mascarpone très froid
    100 g
  • de Grand Marnier®
    15 g
  • de sucre vanillé (1 sachet)
    2 c. à café
Le dressage
  • de figues fraîches coupées en quartiers
    200 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 178.4 kcal / 740.8 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 18.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...