Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 250 g de farine de blé
- 80 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 600 g de lait demi-écrémé
- 35 g de beurre doux, fondu
La compote d'ananas au rhum
- 20 g d'eau
- 20 g de sucre en poudre
- 400 g d'ananas frais, coupé en cubes
- 20 g de rhum
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844.7 kJ / 439.5 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 75.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée fraise-soja
4h 20min
Crêpes des îles
40 min
Crêpe Belle-Hélène
40 min
Légumes vapeur, vinaigrette à la grenade
45 min
Crêpes suzette
35 min
Sorbet fraise-banane
5min
Tarte fraise, chantilly et pistache
40 min
Sorbet fraise, banane et menthe
4h 15min
Glace à la fraise sans crème
12h
Beignets à la crème pâtissière
4h 30min
Crêpes épaisses à la bière
55 min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2 godz. 20 min