Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le jus de 2 oranges (250 g)
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 3 jaunes d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 4 bananes, en rondelles
- 2 clémentines, en quartiers
- 250 g de crème liquide entière, bien froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2121 kJ / 506 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Gratins à la banane
35min
Moelleux aux barres chocolatées
1h
Boisson chaude à la noisette
20 min
Fontainebleau aux pommes
2h 30min
Gâteau brigadier
2h 30min
Gâteau aux trois laits
2h
Bananes feuilletées au chocolat
2h
Mocktail mangue, ananas, banane et boisson à l'amande
15min
Granité pomme
2 Std. 5 Min
Quindim (flan coco brésilien)
3h
Tiramisu à la banane
12h 15min
Crème fouettée au citron
10min