Bars en croûte feuilletée

Bars en croûte feuilletée

4.9 14 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
4 portions

Składniki

La pâte
  • de farine de blé (15 g pour le plan de travail)
    265 g
  • d'eau froide
    125 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de beurre coupé en morceaux de 2 cm congelés 6h au préalable
    250 g
La farce
  • de feuilles de persil frais
    20 g
  • de crevettes cuites, décortiquées coupées en quatre
    100 g
  • de lait
    50 g
  • de beurre
    25 g
  • de ras el-hanout
    ½ c. à café
  • de sel
    3 pincées
  • de farine de blé (15 g pour le plan de travail)
    55 g
  • œuf
    1
  • d'œufs de saumon
    80 g
  • de zeste de citron jaune non traité
    2 c. à café
  • de jus de citron
    2 c. à soupe
  • du poivre moulu
  • bars (700 g chacun), levés en 4 filets
    2
  • jaune d'œuf pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1112 kcal / 4642 kJ
Białko 62 g
Tłuszcz 66 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...