Feuilleté aux poireaux et aux moules

Feuilleté aux poireaux et aux moules

4.8 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 parts

Składniki

  • 170 g de beurre coupé en morceaux, dont 150 g préalablement congelé
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 50 g d'eau
  • 1 pincée de sel
  • 400 g de poireaux coupés en tronçons d'1 cm
  • 40 g de vin blanc sec
  • 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 300 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 œuf

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 422.5 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 2479.5 kJ / 591.8 kcal
Tłuszcz 42.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 26.3 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...