Feuilleté aux poireaux et aux moules

Feuilleté aux poireaux et aux moules

4.8 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 parts

Składniki

  • de beurre coupé en morceaux, dont 150 g préalablement congelé
    170 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • d'eau
    50 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poireaux coupés en tronçons d'1 cm
    400 g
  • de vin blanc sec
    40 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    500 g
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées
    300 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 591.8 kcal / 2479.5 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 42.5 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 26.3 g
Sód 422.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...