Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pommes, coupées en morceaux
- 400 g de lait
- 75 g de sucre en poudre
- 105 g de farine de blé
- 3 jaunes d'œufs
- les graines d'1/2 gousse de vanille
- 40 g de beurre
- 30 g de noix de cajou
- 30 g d'amandes émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1388.8 kJ / 332.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 58.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12h
Galette pomme-speculoos
2h 30min
Gâteau au caramel
3 Std. 50 Min
Minimoelleux café-cardamome
25 min
Quiche aux carottes, pommes, orange, bleu et noix
1h 15min
Galette des Rois aux pommes et noisettes
1h 40min
Gâteau moelleux au caramel salé
1h 40min
Pizza aux légumes d'hiver et fromage à raclette fumé
2h
Gratin de figue, chèvre et pomme de terre
1h
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 godz. 20 min
Cheesecake meringué
1 godz. 30 min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40 min