Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 170 g de beurre, coupé en morceaux (150 g préalablement congelés et 20 g pour le caramel)
- 1 pincée de sel
- 65 g d'eau, froide et 3 c. à soupe pour le caramel
- 100 g de sucre en poudre
- 4 bananes, coupées en deux dans la longueur
- 5 c. à soupe de rhum (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1951.5 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 37.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1h
Gâteau cœur à l'ananas
45min
Flan pâtissier aux prunes
2h 5min
Croustade gasconne aux pommes
45min
Tarte Tatin au gingembre
1h 40min
Tarte poire et brie
1h 15 min
Pain perdu
25 min
Pai ananas
2h
Tarte à l'ananas
3h
Tourte au camembert
3h
Quatre-quarts à l'ananas
45min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40min