Tarte Tatin à la banane flambée

Tarte Tatin à la banane flambée

4.5 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux (150 g préalablement congelés et 20 g pour le caramel)
    170 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau froide et 3 c. à soupe pour le caramel
    65 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • bananes coupées en deux dans la longueur
    4
  • de rhum (opcjonalnie)
    5 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 467.7 kcal / 1951.5 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 50.8 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 37.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...