Tarte Tatin à la banane flambée

Tarte Tatin à la banane flambée

4.4 60 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 170 g de beurre coupé en morceaux (150 g préalablement congelés et 20 g pour le caramel)
  • 1 pincée de sel
  • 65 g d'eau froide et 3 c. à soupe pour le caramel
  • 100 g de sucre en poudre
  • 4 bananes coupées en deux dans la longueur
  • 5 c. à soupe de rhum (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 37.3 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 1951.5 kJ / 467.7 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 50.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...