Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 500 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 700 g di foglie di spinaci freschi, lavate e asciugate
- 280 g di pangrattato
- 150 g di farina tipo 0
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
Terminare la preparazione
- 40 g di burro
- 5 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 30 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2791 kJ / 667 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 88.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 dk
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Gnocchi di polenta
25 dk
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1h
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 dk
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Gnocchi di zucca al Taleggio
1sa 10 dk
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 dk