Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di acqua
- 500 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0,5 cm)
- 200 g di polpa di zucca a cubetti (2-3 cm)
- 630 g di farina tipo 0
- 2 - 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologica (senza la parte bianca) (opcjonalnie)
- 1 uovo
- 2 cucchiaino di sale
- 25 g di burro
- 300 g di latte
- 150 g di Taleggio a pezzi
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2473 kJ / 591 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 75.3 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 min
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi verdi alla romana
1h 20min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1h 30min
Gnocchi di patate
1h 30min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1h
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Gnocchi di spinaci
55 Min
Gnocchi di zucca gialla
1h 5min
Gnocchi zucca e salmone
1h 5min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min