Gnocchi di zucca al Taleggio

Gnocchi di zucca al Taleggio

3.7 82 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 500 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0,5 cm)
  • 200 g di polpa di zucca a cubetti (2-3 cm)
  • 630 g farina tipo 0
  • 2 - 3 pezzi di scorza di limone (opcjonalnie) preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
  • 1 uovo
  • 2 cucchiaino di sale
  • 25 g di burro
  • 300 g di latte
  • 150 g di Taleggio a pezzi
  • 2 - 3 fili di erba cipollina fresca tritata

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.2 g
Kalorie 2473 kJ / 591 kcal
Tłuszcz 22.7 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 75.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...