Tortini di zucca

Tortini di zucca

3.3 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 1000 g di acqua
  • 2 - 3 grani di pepe nero (opcjonalnie)
  • 480 g di zucca pulita, a pezzi (4-5 cm)
  • 10 g di burro per imburrare
  • 2 cucchiai di pangrattato per infarinare
  • 70 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.4 g
Kalorie 448 kJ / 107 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...