Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla dorata a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di carciofi (cuori e gambi), puliti e a pezzi
- 100 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 70 g di Taleggio a pezzi (1 cm circa)
- 150 g di latte
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Vellutata di verza al vino bianco
50 min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 min
Crema di finocchi
35 min
Vellutata d'inverno
50 min
Crema di broccoli e porri
45 min
Vellutata di asparagi
45 min
Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti
45 min