Vellutata di carciofi e taleggio

Vellutata di carciofi e taleggio

4.0 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla dorata a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di carciofi (cuori e gambi), puliti e a pezzi
  • 100 g di patate pelate e a tocchetti (2-3 cm)
  • 450 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 70 g di Taleggio a pezzi (1 cm circa)
  • 150 g di latte
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.6 g
Kalorie 820 kJ / 196 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 7.4 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...