Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g di cipolle rosse a fette (3 mm circa)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 4 - 5 aghi di rosmarino, lavati
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 180 g di farina di ceci bianchi
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Besciamella (vegan)
15 Min
Ricotta di mandorle e anacardi
24h 40 min
Crostata di zucchine (vegan)
1 godz. 50 min
Formaggio vegano
6h 40 min
Erbazzone (vegan)
2 godz. 20 min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1h
Patate dolci ripiene (vegan)
1 godz. 50 min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 Std. 20 Min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1 Std. 20 Min
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15 Min
Frittata semplice (senza uova)
50min