Petit salé aux lentilles, curry et gingembre

Petit salé aux lentilles, curry et gingembre

3.7 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 700 g de petit salé en tranches de 2 cm d'épaisseur
  • 1400 g d'eau froide
  • 150 g d'oignons coupés en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g gingembres frais
  • 100 g de carottes en rondelles
  • 4 brins de thym frais
  • 1 feuille de laurier
  • 350 g de lentilles vertes sèches
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 2 clous de girofle
  • 1000 g d'eau
  • du poivre moulu
  • 2 saucisses de Montbéliard
  • 1 bouquet de persil frais effeuillé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 88 g
Kalorie 4306 kJ / 1031 kcal
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...