Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de petit salé, en tranches de 2 cm d'épaisseur
- 1400 g d'eau froide
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 20 g de gingembre frais
- 100 g de carottes, en rondelles
- 4 brins de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 350 g de lentilles vertes sèches
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 2 clous de girofle
- 1000 g d'eau
- du poivre moulu
- 2 saucisses de Montbéliard
- 1 bouquet de persil frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4306 kJ / 1031 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 50 g
Alternatywne przepisy
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Rougail saucisse et riz
50min
Riz noir aux moules, lardons et tomates cerise
50min
Colombo de porc
1h 15min
Rougail aux chipolatas
50min
Petit salé aux lentilles
55min
Petit salé aux lentilles
1h 35min
Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux
1h 5min
Côtes de porc à cuisson lente aigre-douce
2 godz. 25 min
Morue à la méditerranéenne
1 godz. 25 min
Sauté de porc aux carottes et riz vapeur
1h
Filet mignon de porc façon vindaloo
30min