Petit salé aux lentilles, curry et gingembre

Petit salé aux lentilles, curry et gingembre

3.7 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • de petit salé en tranches de 2 cm d'épaisseur
    700 g
  • d'eau froide
    1400 g
  • d'oignons coupés en quatre
    150 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de gingembre frais
    20 g
  • de carottes en rondelles
    100 g
  • de thym frais
    4 brins
  • feuille de laurier
    1
  • de lentilles vertes sèches
    350 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • clous de girofle
    2
  • d'eau
    1000 g
  • du poivre moulu
  • saucisses de Montbéliard
    2
  • de persil frais effeuillé
    1 bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1031 kcal / 4306 kJ
Białko 88 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...