Cabillaud aux patates douces et à la courgette, sauce à l'orange

Cabillaud aux patates douces et à la courgette, sauce à l'orange

4.7 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 1 orange non traitée, zeste et jus
  • 100 g d'échalotes
  • 20 g de vinaigre de riz
  • 100 g d'eau
  • 1 clou de girofle
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 2 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 450 g de patates douces coupées en cubes (2-3 cm)
  • 450 g de courgettes coupées en cubes (2-3 cm)
  • 700 g de dos de cabillaud coupé en 8 pavés de même taille
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de crème liquide 35% m.g.
  • 100 g de beurre coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36.3 g
Kalorie 2050 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 33.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...