Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldre
- 150 g de harina de trigo
- 75 g de mantequilla sin sal, fría y en cubos
- 50 g de agua
- ½ cdita de sal
Sopa de poro
- 400 g de poro, solo la parte blanca, en trozos
- 2 cdita de sal
- 30 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 1 cdita de harina de trigo
- 400 g de agua
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 60 g de crema (min 30% de grasa)
- crema para batir (30-40% grasa), para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1840 kJ / 439.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 679 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema conde bicolor
40 min
Pulpo en chile morita TM6
1h 30min
Dulce de tapioca
1h
Camarones agridulces Al vacío TM6
1h 15 min
Portobellos rellenos
35 min
Sukiyaki de pollo
45 min
Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel (Hestan Cue™)
35 min
Chowder de queso
35 min
Huachinango con hoja santa, crema de frijol y nieve de mango-mandarina
1h
Plátanos machos rellenos de picadillo
2h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min
Crepas mexicanas
1u. 50min