Sopa de poro con hojaldre

Sopa de poro con hojaldre

4.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

Masa hojaldre
  • 150 g de harina de trigo
  • 75 g de mantequilla sin sal fría y en cubos
  • 50 g de agua
  • ½ cdita de sal
Sopa de poro
  • 400 g de poro solo la parte blanca, en trozos
  • 2 cdita de sal
  • 30 g de mantequilla sin sal en cubos
  • 1 cdita de harina de trigo
  • 400 g de agua
  • 1 pizca de pimienta negra molida o al gusto
  • 60 g de crema (min 30% de grasa)
  • crema para batir (30-40% grasa) para barnizar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 679 mg
Białko 6 g
Kalorie 1840 kJ / 439.8 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 46.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...