Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldre
- 150 g de harina de trigo
- 75 g de mantequilla sin sal, fría y en cubos
- 50 g de agua
- ½ cdita de sal
Sopa de poro
- 400 g de poro, solo la parte blanca, en trozos
- 2 cdita de sal
- 30 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 1 cdita de harina de trigo
- 400 g de agua
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 60 g de crema (min 30% de grasa)
- crema para batir (30-40% grasa), para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1840 kJ / 439.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 679 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 dk
Crema de camarón
45 分钟
Sopa de poro gratinado con queso cheddar
50 Min
Bolitas de oliva
30 Min
Dip de espinaca y alcachofa
20 分钟
Sopa de chile ancho y requesón
30 Min
Ensalada de pepino y yogurt
15 分钟
Sopa de lima
40 分钟
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 分钟
Crema de espárragos y queso Brie
30 Min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 分钟
Sopa de cebolla TM6
55 Min