Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 200 g de ejotes, sin tallos
- 2 ramita tomillo fresco
- ½ cda de aceite de oliva
- ⅛ - ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- 1850 g agua, y la necesaria para sumergir las bolsas
- 1850 g de agua
-
30
g de jugo de limón recién exprimido
lub 30 g de vinagre blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 217.3 kJ / 52.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de setas
25 min
Sopa de lima yucateca
40 Min
Sopa de hongos con huitlacoche
25 min
Quinoa bowl con hongos
45 min
Sopa de setas
35min
Sopa de jitomate y elote
40 Min
Pollo en salsa de huitlacoche
45 min
Huevos pintados (verde)
55 min
Salsa de zarzamora y chile morita
25 min
Fetuccine de zanahoria y calabacita al vapor
35min
Huevos ahogados en cazuela
45 min
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 min