![Ensalada de ejotes con aderezo de curry Ensalada de ejotes con aderezo de curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE02B158-C087-4CC6-AF44-3171917B5B4B/Derivates/4427913c-6b62-4cc9-a4cd-3678a706a92d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 400 g de ejotes, sin tallos
- ½ echalot
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 250 g de leche
- 20 g de harina de trigo
- 1 cdita de curry en polvo (ver tip)
- ½ cdita de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 588 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 225 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de flor de calabaza
35min
Pescado a la veracruzana
30min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Pescado con salsa de aguacate, pasta primavera y plátanos con cajeta
30min
Sopa fría de betabel y yogur
30min
Pescado en hoja santa
30min
Pescado en salsa criolla con leche de coco
35min
Crema de jitomate y Filetes de pescado con papas
50min
Crema de betabel
40min
Robalo al mojo de ajo
1 godz. 20 min
Sopa de zanahoria y espinacas
35min
Sopa de nopales
45min