Kasoundi de jitomate (salsa de jitomate y mostaza)

Kasoundi de jitomate (salsa de jitomate y mostaza)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porciones

Składniki

  • 5 dientes de ajo pelados
  • 3 de chile rojo, fresco sin tallo ni semillas
  • 25 g de jengibre fresco, pelado y en rebanadas delgadas
  • 100 g de vinagre de manzana
  • 50 g de aceite vegetal
  • 20 g de semilla de mostaza negra
  • 1 cditas de cúrcuma, en polvo
  • 1 cditas de comino en polvo
  • 1 cditas de chile en polvo
  • 720 g de puré de jitomates maduros
  • 10 g de sal marina
  • 100 g de azúcar morena
  • 1 limón verde solamente la ralladura

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porciones

Białko 23 g
Kalorie 5690 kJ / 1360 kcal
Tłuszcz 61 g
Błonnik 23 g
Węglowodany 202 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...