Wersje kompatybilne
Kasoundi de jitomate (salsa de jitomate y mostaza)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo, pelados
- 3 de chile rojo, fresco, sin tallo ni semillas
- 25 g de jengibre fresco, pelado y en rebanadas delgadas
- 100 g de vinagre de manzana
- 50 g de aceite vegetal
- 20 g de semilla de mostaza negra
- 1 cditas de cúrcuma, en polvo
- 1 cditas de comino en polvo
- 1 cditas de chile en polvo
- 720 g de puré de jitomates maduros
- 10 g de sal marina
- 100 g de azúcar morena
- 1 limón verde, solamente la ralladura
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 5690 kJ / 1360 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 202 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de jitomate básico
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldillo de tomate al chipotle
30 min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Salsa de jitomate
35min
Ajo picado (100 g)
15 Min
Torta de elote con rajas
1h
Claras batidas
5min
Ajo picado (25-70 g)
10 min
Sopa de poro y papa
40min
Pan molido grueso
10 min
Sopa de hongos con huitlacoche
25min