Tortitas de lentejas y sopa de calabacitas

Tortitas de lentejas y sopa de calabacitas

2.9 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porciones

Składniki

  • 1 rebanada de pan de caja integral seco
  • 10 g de perejil
Lentejas y sopa de calabacitas
  • 700 g de jitomate en cuartos
  • 85 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 1 chile morita
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 850 g de agua
  • ½ cdita de semillas de comino
  • 200 g de lentejas limpias y remojadas en agua por 12 horas
  • 2 calabacitas cortadas en medias lunas
Tortitas
  • 90 g de atún enlatado en agua colado
  • 1 huevo
  • amaranto para empanizar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 23.5 g
Kalorie 1242.2 kJ / 295.8 kcal
Tłuszcz 3.2 g
Błonnik 19 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...