Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rebanada de pan de caja integral, seco
- 10 g de perejil fresco
Lentejas y sopa de calabacitas
- 700 g de jitomate, en cuartos
- 85 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 chile morita
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 850 g de agua
- ½ cdita de semillas de comino
- 200 g de lentejas limpias y remojadas en agua por 12 horas
- 2 calabacitas, cortadas en medias lunas
Tortitas
- 90 g de atún enlatado en agua, colado
- 1 huevo
- amaranto, para empanizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1242.2 kJ / 295.8 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 19 g
Alternatywne przepisy
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 min
Bolitas de avena con fresas y coco
20 min
Hot cakes de avena y chía
25 min
Lasaña light de calabacitas
1h
Tostadas de setas
30 min
Tortitas de haba
2h
Albóndigas de atún
1 godz. 20 min
Tortitas de garbanzo
25 min
Sándwich alto en proteína
20 min
Ensalada con tortitas de amaranto y atún
20 min
Croquetas de papa y lentejas
2h
Hot cakes de avena
30 min