Chou salé aux choux de Bruxelles et crème au chèvre

Chou salé aux choux de Bruxelles et crème au chèvre

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Le craquelin parmesan
  • 100 g de farine de blé , et un peu pour le plan de travail
  • 70 g de beurre doux
  • 20 g de cassonade
  • 80 g de parmesan râpé
  • 1 c. à soupe d'eau
La pâte à chou
  • 650 g d'eau
  • 100 g de beurre demi-sel
  • 20 g de lait
  • 120 g de farine de blé
  • 300 g de choux de Bruxelles , coupés en deux
  • 3 œufs
  • 10 g de miel
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre 5 baies
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. , très froide
  • 100 g de fromage de chèvre frais

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2542.8 kJ / 610.3 kcal
Białko 17.2 g
Węglowodany 34.8 g
Tłuszcz 44.5 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Błonnik 3.5 g
Sód 521 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...