![Papet jurassien Papet jurassien](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2e376b3f-9d33-47d0-bff2-0f816d06f3a5/Derivates/f32e3e43-1c0e-49aa-bb65-2585b688f2d8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 810 g de lait
- 315 g de farine de blé
- 110 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre, coupé en parcelles
- 5 g de sel
- 5 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1534.6 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 403.5 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau de ménage
2h 45min
Fouace
3h 15min
Le pain bénit
2 Std. 30 Min
Saucisse de morteau briochée
5 Std. 25 Min
Gâteau Dudule
1 Std.
Brioche des Rois aux orangettes
2h 20min
Tarte au sucre
4h
Julekake (brioche norvégienne)
2h 50min
Stollen
3h 45min
Le milhassou
2h
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Pasteras aux pommes
25 dk