Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 810 g de lait
- 315 g de farine de blé
- 110 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre, coupé en parcelles
- 5 g de sel
- 5 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1534.6 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 403.5 mg
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50min
Paris-Deauville
12 godz.
Gâteau de ménage
2h 45min
Gâteau Dudule
1h
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1h 30min
Stollen
3 godz. 45 min
Brioche à la crème de whisky
3 Std. 35 Min
Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle
50min
Fouace
3h 15min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Far aux pommes
1h