Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g de beurre non salé
-
1000
g de petits pois frais
lub 1000 g de petits pois surgelés - 600 g d'eau
-
1
c. à soupe fond de volaille en pâte maison
lub 1 cube de bouillon de volaille -
200
g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
lub 200 g de crème aigre - 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel marin fin, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 732.9 kJ / 175.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 177.2 mg
Alternatywne przepisy
Soupe aux pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1h
Soupe aux petits pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1h
Crème de panais à l'érable avec prosciutto
45 min
Soupe de brocolis
15 Min
Velouté de poivrons
20 min
Sauce rose au yogourt
Nessuna valutazione
Bouchées citronnées sur croûte sablée aux flocons d'avoine
5h 15min
Purée de chou-fleur
25 min
Purée de pommes de terre classique
50 min
Soupe aux pois
2 godz. 10 min
Soupe de poireaux au fromage
30 min
Tarte au sucre
45 min