Crème de petits pois

Crème de petits pois

4.4 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g de beurre non salé
  • 1000 g de petits pois frais
    1000 g de petits pois surgelés
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à soupe fond de volaille en pâte maison
    1 cube de bouillon de volaille
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    200 g de crème aigre
  • 2 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de sel marin fin à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 177.2 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 732.9 kJ / 175.2 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 20.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...