Baklava doré

Baklava doré

4.7 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
20 portions

Składniki

Le baklava
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le plat
    200 g
  • de bâton de cannelle
    ½
  • gousse de vanille
    1
  • de cassonade
    100 g
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    150 g
  • de noix décortiquées
    150 g
  • de pâte filo (ou phyllo)
    375 g
Le sirop
  • citron jaune zeste et jus
    ¼
  • de cassonade
    220 g
  • de miel
    80 g
  • bâton de cannelle
    ½
  • d'eau
    70 g
  • d'eau de rose (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    4 gouttes
  • d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    4 gouttes

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 292 kcal / 1226.4 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 168.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...