![Briouats aux amandes, miel et graines de sésame Briouats aux amandes, miel et graines de sésame](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43ee1e77-fbb7-47f0-8109-f2eaa9518b3e/Derivates/2b9314d5-3fe9-428b-84e4-fc02f222f22b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte d'amande
- 250 g d'amandes émondées
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre doux, mou
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
Le montage
- 250 g de pâte filo (ou phyllo), détaillée en bande (36 cm x 6 cm)
- 50 g beurre doux, fondu
- 1 jaune d'œuf battu
- huile végétale pour frire
- 300 g de miel
- ½ c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 c. à soupe graines de sésame grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30 Min
Msemen
40 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Sfenj - donuts marocain
2h 45min
Cornes de gazelle
1 Std.
Harira
7 Std.
Pains batbout marocains
1 Std.
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1 Std. 25 Min
Baklavas libanais
1 Std. 5 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 Std. 15 Min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 Min