![Ghoribas marocains Ghoribas marocains](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EEC7BAF-31BE-47C8-9503-4677403D3B2F/Derivates/71aaee55-a259-4bf9-8c7d-0071625ea860.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes décortiquées
- 75 g de sucre en poudre
- 25 g de semoule de blé dur
- 50 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 682 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Sfenj - donuts marocain
2u. 45min
Soupe harira
40min
Ghoribas à la noix de coco
20min
Harira
7 Std.
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Crêpes mille trous
1u. 10min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1u. 25min
Msemen
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Lentilles à la marocaine
50 мин.