Boulettes de lieu au gingembre, sauce coco curry

Boulettes de lieu au gingembre, sauce coco curry

4.5 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de filets de lieu jaune en morceaux
    500 g
  • échalotes en morceaux
    2
  • de gingembre frais pelé
    2 cm
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    1 c. à soupe
  • de farine de blé complète (T 110 ou T 150)
    2 c. à soupe
  • de coriandre fraîche équeuté et 6 brins
    ½ bouquet
  • d'huile de tournesol
    1 c. à soupe
  • de pâte de curry jaune
    1 c. à soupe
  • de lait de coco
    200 g
  • de sauce de soja
    1 c. à soupe
  • d'eau
    1000 g
  • de sel
    1 pincée
  • de quinoa
    250 g
  • citrons verts en quartiers
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 461 kcal / 1936 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...