Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache chocolat-framboise
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 150 g de framboises surgelées, préalablement décongelées
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
Les macarons
- 130 g de sucre glace
- 150 g de poudre d'amande
- 10 g de cacao en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 556.7 kJ / 133.2 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 10.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons au citron
12 Std.
Paris-brest
3h 10min
Macarons à la pomme verte
5h 10 min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10 min
Entremets chocolat, insert framboise
17 Std.
Macarons à la fraise
2j 30 menit
Macarons saveur mojito
26h 30 min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45 min
Macarons au chocolat
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5 min
Macarons à la vanille
3sa