Macarons chocolat-framboise

Macarons chocolat-framboise

3.7 64 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 27 godz. 45 min
30 pièces

Składniki

La ganache chocolat-framboise
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    1
  • de framboises surgelées préalablement décongelées
    150 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
Les macarons
  • de sucre glace
    130 g
  • de poudre d'amande
    150 g
  • de cacao en poudre
    10 g
  • blancs d'œufs
    4
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    150 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 133.2 kcal / 556.7 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 13.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 10.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...