Macarons chocolat-framboise

Macarons chocolat-framboise

3.7 65 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 27 godz. 45 min
30 pièces

Składniki

La ganache chocolat-framboise
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 150 g de framboises surgelées préalablement décongelées
  • 200 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
Les macarons
  • 130 g de sucre glace
  • 150 g de poudre d'amande
  • 10 g de cacao en poudre
  • 4 blancs d'œufs
  • 50 g d'eau
  • 150 g de sucre en poudre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 10.5 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 556.7 kJ / 133.2 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 13.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...