![Quiche andouille, pommes et camembert Quiche andouille, pommes et camembert](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20846ce6-7909-4d86-96b9-7ab1b44504e2/Derivates/b91954e4-2816-4dd4-bce2-f14d48b60362.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 120 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g d'eau froide
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de lait
- 4 œufs
- 150 g de crème
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 tranches fines d'andouille de Vire
- 400 - 500 g de pommes, coupées en fines lamelles
- 200 g de camembert, coupé en tranches fines
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1635.4 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 633 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 Min
Tarte croustillante au brie
50 Min
Kouign patatez à l'andouille
1ωρ. 5 λεπτ.
Gâteau de galettes aux lardons
1ωρ. 15 λεπτ.
Le vendômois
5sa
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 Min
Tarte basquaise
55 dk
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35 Min
Coupe Breizh
12h
Mini-feuilletés d’andouille et pomme, sauce au camembert
1 godz. 25 min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
Quiche endive, moutarde et camembert
1 godz. 30 min