Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 120 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g d'eau froide
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de lait
- 4 œufs
- 150 g de crème
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 tranches fines d'andouille de Vire
- 400 - 500 g de pommes, coupées en fines lamelles
- 200 g de camembert, coupé en tranches fines
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1635.4 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 633 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croustillant Carambar et Chamallows
35 Min
Riz au lait
1 Std.
Rougail saucisses et flan coco
1 Std. 50 Min
Kouign patatez à l'andouille
1h 5min
Quiche de magret de canard aux oignons et pommes
1 Std. 10 Min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35 Min
Riz au lait crémeux
1 Std. 15 Min
Œufs au lait
50 Min
Filet mignon au cidre
35 Min
Filet mignon, écrasé de pomme de terre, patate douce et sauce au chèvre
1 Std. 20 Min
Sot-l'y-laisse au cidre
55min
Rougail saucisse et riz
50 Min