Quiche andouille, pommes et camembert

Quiche andouille, pommes et camembert

3.9 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 parts

Składniki

  • 240 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 120 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 80 g d'eau froide
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 150 g de lait
  • 4 œufs
  • 150 g de crème
  • 4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 20 tranches fines d'andouille de Vire
  • 400 - 500 g de pommes coupées en fines lamelles
  • 200 g de camembert coupé en tranches fines

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 633 mg
Białko 14 g
Kalorie 1635.4 kJ / 391 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 29.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...