
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de blancs de poireau coupés en tranches de 2 cm
- 1 oignon coupé en huit
- 40 g de tranches de bacon coupées en lanières de 2 cm
- 1000 g d'eau
- 600 g de pommes de terre coupées en morceaux de 3 cm
- 600 g de filet de lieu noir sans peau coupé en 8 morceaux
- 20 g de ciboulette fraîche grossièrement hachée
- 30 g de beurre et 10 g pour le plat
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 35 g de noisettes décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 429 kcal / 1801 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 23 g