Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre, et un peu pour les ramequins
- 30 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 250 g de lait
- 150 g de camembert, coupé en morceaux
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 859 kJ / 206.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 275.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé au chèvre et au thym
1h
Risotto crémeux au camembert
35min
Œufs farcis à la berrichonne
40 min
Feuilleté de poireau au camembert
55min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1 Std. 55 Min
Welsh au stilton
35min
Croquettes de camembert panées au sésame
30 min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35min
Gaufre raclette
1h 40min
Croziflette
1h 25min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25min