Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- pâte à galette de sarrasin (pour 4 galettes) voir "Conseil(s)"
- 150 g de comté, coupé en morceaux d'1 cm
- 20 g de beurre, coupé en morceaux de 3 cm
- 150 g de lardons fumés
- 160 g d'oignons, coupés en quatre
- 40 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 4 œufs
- 200 g de crème fraîche épaisse
- 4 branches de thym frais
- 1 c. à soupe de noisettes décortiquées
-
2
bottes de cresson frais
lub 125 g de mâche - 2 c. à soupe d'huile de noisette
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2502 kJ / 601 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin au lard
2 godz. 25 min
Galettes complètes
45 Min
Quiche mexicaine
1 Std. 20 Min
Tarte chorizo-tomate
1 Std. 15 Min
Quiche aux poivrons et chorizo
1 Std. 10 Min
Pommes de terre farcies façon raclette
1 Std. 20 Min
Gratin de chou-fleur et chorizo
1 Std.
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1 Std. 30 Min
Galette fourrée jambon-champignons
40 Min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1 Std. 55 Min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1 Std.
Tarte aux oignons et curé nantais
1 Std. 30 Min