Friands au boudin blanc et échalotes

Friands au boudin blanc et échalotes

4.5 68 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

La pâte
  • de farine de blé (10 g pour le plan de travail)
    110 g
  • d'eau froide
    40 g
  • de sel
    2 pincées
  • de beurre coupé en morceaux de 2 cm congelés 6h au préalable
    100 g
Les boudins
  • d'échalotes émincées en long en lamelles de 2 mm
    125 g
  • de beurre
    30 g
  • de vinaigre de cidre
    50 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'huile végétale
    1 c. à soupe
  • boudins blancs de Rethel, pelés et coupés en deux
    2
  • de farine de blé pour le plan de travail
    10 g
  • jaune d'œuf pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 547 kcal / 2278 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...