Brochettes de poulet aux épices

Brochettes de poulet aux épices

4.5 107 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La pâte d'épices
  • 2 gousses d'ail coupées en deux
  • 1 oignon coupé en quatre
  • 3 cm de gingembre frais
  • 3 c. à soupe d'huile végétale
  • ½ bouquet de coriandre fraîche effeuillé
  • 1 c. à soupe de graines de coriandre
  • 1 c. à soupe rase de graines de cumin
  • 1 c. à soupe de paprika
  • 1 piment oiseau frais ou sec
  • le jus d'un citron vert
Le poulet
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 blancs de poulet coupés en dés
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à soupe d'huile de tournesol

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 31 g
Kalorie 791 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...