Fagottini di polpo

Fagottini di polpo

5.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
24 pezzi

Składniki

Ripieno
  • 600 g di acqua
  • 50 g di cipolla
  • 1 foglia di alloro secca
  • 200 g di polpo surgelato decongelato, a pezzi
  • 25 g di peperone rosso
  • 25 g di peperone verde
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • ½ cucchiaino di paprika dolce
  • 50 g di passata di pomodoro
  • ½ cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
Impasto
  • 30 g di burro
  • 5 g olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
  • ½ cucchiaino di sale
  • 250 g farina
Termine della preparazione
  • 1 uovo sbattuto
  • 150 g di pangrattato
  • 500 - 600 g di olio per frittura

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 3 g
Kalorie 1117 kJ / 267 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 13.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...