Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 600 g di acqua
- 50 g di cipolla
- 1 foglia di alloro secca
- 200 g di polpo surgelato, decongelato, a pezzi
- 25 g di peperone rosso
- 25 g di peperone verde
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 50 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
Impasto
- 30 g di burro
- 5 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- ½ cucchiaino di sale
- 250 g di farina
Termine della preparazione
- 1 uovo sbattuto
- 150 g di pangrattato
- 500 - 600 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shao mai di gamberi al vapore
1h 15min
Cozze ripiene alla pugliese
1 Std. 25 Min
Calzone
2 godz. 50 min
Panzerotti alla romana
55min
Bisque
2h
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Tinga de pollo
35min
Palline croccanti di merluzzo
40min
Salsa borracha messicana
25min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50 min.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min
Pasta fresca senza uova
1h 35min