Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 2 spicchi di aglio
- 8 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pangrattato
- 3 uova
- 140 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2646.9 kJ / 632.2 kcal
- Białko
- 49.7 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 2041.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mitili ripieni alla ligure
1h 50min
Lasagne del boscaiolo
2 Std. 15 Min
Lasagne asparagi e funghi
2h
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Pizza del pastore
5 Std.
Pasticcio di patate, funghi e anacardi (senza lattosio)
1h 35 min
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Lasagna di zucchine
2h
Zucca Acorn gratinata
2h
Arrosto di maiale ripieno con verdure e pancetta affumicata
2 godz. 5 min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1h 30min
Crêpes ai funghi
1h 50min