Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 40 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 2 uova
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di latte
- 2 pizzichi di sale
- 200 g di farina tipo 00 +q.b.
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 30 g di capperi sott'aceto
- 60 g di olive denocciolate
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 100 g di pancetta coppata a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hamburger impanato di tacchino e spinaci
35 Min
Cordon bleu
30 Min
Piccoli polpettoni in crosta
1u. 10min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Piadina romagnola
15 Min
Chizze al Parmigiano reggiano
1 Std. 20 Min
Mezzelune agli spinaci con tacchino e mozzarella
2 godz.
Crescia sfogliata urbinate
1 godz. 30 min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 Std. 45 Min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1 godz. 30 min
Plumcake salato di primavera
1h
Pizzette di finta sfoglia
45 min