Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla dorata a pezzi
- 150 g di peperoni rossi a pezzi
- 150 g di peperoni verdi a pezzi
- 70 - 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 foglia di alloro secca
- 4 spicchi di aglio
- 1000 g di carne di coniglio in pezzi
- 150 g di vino bianco
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 scatola di peperone rosso in conserva (in filetti)
- 100 g di salsa di pomodoro
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1421 kJ / 340 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coniglio alla ligure
3 Std. 20 Min
Pollo ai peperoni
1h 5min
Agnello al vino
40 Min
Coniglio in porchetta
1hod. 20min
Coniglio in umido
1 Std. 25 Min
Coniglio alla mediterranea
50min
Ossobuco alla milanese
1 Std. 10 Min
Coniglio all'appetitosa
1 Std. 10 Min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1 Std. 10 Min
Coniglio ai funghi
1 Std. 10 Min
Coniglio alla siciliana
1hod. 20min
Pollo alla cacciatora
50min