Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 uova
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 450 g di spinaci in foglia surgelati
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di carote, pelate e a rondelle (0.5 cm circa)
- 150 g di cipolla a fette
- 500 g di fesa di vitello in un'unica fetta (20x30 cm)
- 80 g di mortadella a fette
- 50 g di vino bianco tipo Marsala
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30 min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10 min
Arrosto di spalla di agnello
3h
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30 min
Arrosto di maiale ripieno con verdure e pancetta affumicata
2h 5min
Arrosto di tacchino ripieno
1h 30 min
Arrosto ripieno agli spinaci
1h 30 min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min
Spezzatino al Barolo
5h 40min
Tasca di vitello ripiena
1h 20 min
Arrosto di vitello a Cottura Lenta con patate
11h
Lonza alla salvia
1h 10 min