Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 350 g di aceto di mele
- 20 g di sale
- 800 g di melanzane sbucciate e a listarelle (3 mm)
- 300 g di peperoni rossi a listerelle (3 mm)
- 5 peperoncini rossi piccanti, freschi a dadini
- 2 pomodori secchi a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cipollata
1h
Patè di peperoncini
30min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3 Std. 30 Min
Confettura di uva
50min
Sciroppo di limoni
1h
Crema di melanzane
50min
Gelato al cioccolato e ciliegie
10 Std. 30 Min
Pomodori secchi sott'olio
721 Std.
Composta di melanzane e peperoni
1 godz. 45 min
Sciroppo alla menta
1h
Salsa di peperoni in conserva
1 Std. 15 Min
Peperoni alla pugliese
721 godz. 10 min