Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di provola dolce a dadini
- 100 g di latte
- 30 g di cipolla
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di riso Carnaroli
- 850 g di brodo vegetale caldo
- 80 g di 'nduja
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3121 kJ / 746 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35min
Pasta e patate con provola
1u.
Fonduta svizzera
20min
Pasta patate e provola
55min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35min
Tortelli con fonduta di Parmigiano Reggiano, pancetta e noci
1u. 20min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10 Std. 20 Min
Spaghetti con la bottarga
25min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25min
Casarecce risottate al limone
30min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35min
Spaghettoni cacio e pepe
25min