Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Balti paste
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 40 g fresh ginger, peeled
- 20 g garlic cloves
- 320 g fresh coriander (approx. 5 bunches), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
- 160 g brown onion, cut into halves
- 60 g olive oil (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 20 g ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 120 g fresh tomatoes, cut into quarters
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp raw sugar
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 120 g water
Balti coconut fish curry
- 1500 g firm white fish fillets, cut into pieces (4 cm)
- 1 pinch salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 250 g green beans, trimmed
- 800 g coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1588.9 kJ / 378.3 kcal
- Białko
- 33.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 454.6 mg
Alternatywne przepisy
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 godz. 15 min
Prawn and chicken laksa
40min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Thai red chicken curry
30 min
Rogan josh
1h 35min
Thai-style fish cakes
30 min
Thai red curry paste
15min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Goan prawn curry
25min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Coconut fish curry
1h 10min