Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
TM6 TM5 TM31

Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin

4.4 (61 ocen)

Składniki

  • 500 g water
  • 500 g cauliflower, cut into florets
  • 500 g broccoli, cut into florets
  • 50 g plain flour
  • 40 g butter
  • 500 g full cream milk
  • 40 g dry white wine
  • ½ tsp sea salt, to taste
  • 2 pinches ground white pepper, to taste
  • 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
  • 200 g Danish blue cheese, cut into pieces (2-3 cm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1279 kJ / 304 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Błonnik
5.6 g
Sód
670.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy