Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 500 g cauliflower, cut into florets
- 500 g broccoli, cut into florets
- 50 g plain flour
- 40 g butter
- 500 g full cream milk
- 40 g dry white wine
- ½ tsp sea salt, to taste
- 2 pinches ground white pepper, to taste
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- 200 g Danish blue cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1279 kJ / 304 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 670.5 mg
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Mashed potatoes
40min
Cauliflower gratin
1h
Cauliflower mash
25min
Warm beetroot dish
50min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min
Mushroom sauce
20min
Warm cabbage dish
15min
Steamed greens with lemon feta
20min
Chicken and mushroom lasagne
1h 55 min
Cauliflower soup with bacon dust
35min