Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pumpkin, cut into cubes (1 cm)
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for frying
- 3 fresh sage leaves, plus extra for frying
- 400 g canned diced tomatoes
- 50 g tomato paste
- 150 g water
- 30 g Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g fresh English spinach, trimmed and cut into pieces (approx. 5 cm)
- 300 g ricotta (see Tips)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ⅛ tsp ground nutmeg
- 250 g cannelloni shells (see Tips)
- pine nuts, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1229.6 kJ / 292.8 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1396.3 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40min
Mexican stack
45min
Vegetable lasagne
1hod. 35min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min
Black bean enchiladas
1u. 20min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Lentil moussaka
3 godz. 30 min
Vegetarian sausage rolls
40min
Gozleme
1h 40min
Vegetable bake with goat's feta
1hod. 30min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Feta, spinach and potato frittata
1u.