Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely sliced, to garnish
- 300 g white fish fillet, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 160 g verjuice
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- ½ lemon, zest only, no white pith and grated
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 - 3 tsp butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2745.7 kJ / 656.3 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 155.3 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Risoni with salmon and spinach
25 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Prune and orange stuffing
10 min
Asparagus risotto
40 Min
Steamed salmon with broccoli pesto
25 min
Mushroom risotto
30 min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35min
Linguine with salmon and herbs
25 min
Prawn and saffron risotto
30 min