Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely sliced, to garnish
- 300 g white fish fillet, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 160 g verjuice
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- ½ lemon, zest only, no white pith and grated
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 - 3 tsp butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2745.7 kJ / 656.3 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 155.3 mg
Alternatywne przepisy
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Smoked salmon slice
2sa 40 dk
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Pork fillet with mustard
35 min
Asparagus risotto
40min
Salmon with mango sauce, snow peas and carrots
1h
Salmon and fennel risotto
30min
Linguine with salmon and herbs
25 min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35 min
Prawn and saffron risotto
30min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 min