Mexican one-pot pasta

Mexican one-pot pasta

4.0 278 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • cheddar cheese cut into pieces, to taste
    50 - 80 g
  • brown onion cut into quarters
    150 g
  • green capsicum deseeded and cut into pieces (3 cm)
    1
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • dried oregano
    2 tsp
  • small dried pasta (see Tips)
    300 g
  • canned black beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • chipotle chillies in adobo sauce cut into pieces (see Tips)
    2 - 3
  • canned crushed tomatoes
    400 g
  • white sugar
    1 tsp
  • water
    600 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • sour cream to serve
  • fresh coriander leaves, for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1088.4 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 2094.8 kJ / 498.8 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 73.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...