Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orecchiette
- 200 g di farina tipo 00
- 150 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
Condimento
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 1 peperoncino rosso piccolo e senza semi
- 1000 g di vongole pulite
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 500 g di cime di rapa, le foglie pulite e a strisce (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1857 kJ / 444 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 70.9 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1 Std. 15 Min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 Std.
Scarola imbottita alle acciughe
1 Std.
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Orecchiette ai broccoli
2h 40min
Pancotto con cime di rape
40 Min
Orecchiette cime di rapa e seitan
40 Min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 Min
Orecchiette salsiccia e broccoli
35 Min
Orecchiette al grano arso con cime di rapa
5 Std.
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 Min